• micled@mic-led.com
 • +8613543343078
  • Fb
  • yo
  • in-
  • tw
  • in

  Сервис

  Што значи LED штанд за?

  ЛЕР е краток за диоди кои емитуваат светлина.


  Колку долго трае LED диоди?

  LED диоди се познати за да биде исклучително долготрајни производи. Многу LED диоди имаат оценето на траење до 50.000 часа. Ова е околу 50 пати подолго од типичен блескаво, 20-25 пати повеќе од типичен халоген, и 8-10 пати подолго од типичен CFL. Се користат 12 часа на ден, а 50.000 сијалицата ќе трае повеќе од 11 години. Користени 8 часа на ден, тоа ќе трае 17 години!


  Каде може да се користи LED диоди?

  Тие може да се користи речиси насекаде. LED замена се веќе достапни за типови на сијалицата како што се А-форма, ПАР рефлектори, МР рефлектори, декоративни, undercabinet, и многу повеќе. Кога се користи на нежните, особено затемнување системи кои го поддржуваат многу светилки, ние предлагаме тестирање на неколку LED диоди прво да ги тестираат компатибилноста.


  Кои се предностите на префрлување на ЛЕР?

  Предностите на префрлување на LED се многубројни. Овде се само некои од придобивките: LED диодите користат многу помалку електрична енергија од другите светилки, имаат исклучително долги отценети животи, произведува многу малку топлина, не испуштаат УВ или инфраред, не содржат жива, се отпорни на шок и вибрации, и може да работи ефикасно во екстремно студени средини. За повеќе информации за предностите на ЛЕР,


  Зошто LED диоди чини повеќе од другите видови на светилки? Дали се тие достоен за тоа?

  ЛЕР се уште е нова технологија, како и на сметка на производство на квалитетни производи и натаму е висок. Сепак, цените слезе драстично од пред само неколку години и се очекува цените продолжат да паѓаат. Во однос на тоа дали LED диоди се вредно за екстра цена, тоа е корисно да се погледне на цената за да работат на сијалицата во прилог на до-пред трошоци на. заштеда на енергија реализира во префрлување на LED значи дека дополнителна до-пред трошоци често се платени назад, а брзо, и ќе навивам за заштеда на пари во текот на животниот век на сијалицата. Еве еден пример: за станбен клиент кој може да ја има светлината на за само 10 часа неделно о созревање е над 10 години. Од друга страна, пак, на мало или ресторан клиент кој гори светла за 90-100 часа неделно ќе се пресмета нивната созревање на $ 70 LED PAR да биде помала од 18 месеци. Гледано во вашата проценка созревање дефинитивно треба да биде предвид при одлучувањето дали ЛЕР е во право за вас.


  Дали навистина постои никаква разлика помеѓу LED $ 10 и $ 50 LED?

  Да. LED диоди се многу слични на електроника и квалитетот е навистина важно. Во цел за LED за да функционира правилно и да се обезбеди прифатлив светлината излез, сите компоненти мора да биде изграден за да трае. Тоа е секогаш добра идеја да се купи од производителот и трговците на мало кои сте сигурни ќе застане зад производ. Ако сакате да дознаете повеќе за компоненти и како евтино направени LED диоди оџакот против топ-квалитет на производот,


  Е ЛЕР ќе произведе доволно светлина за да замени тековниот ми сијалица?

  За повеќето апликации, да. Off-на-полица LED производи се сега сигурно замена блескаво еквиваленти на до 100 вати, и специјализирани производи се достапни за да го замени дури и повисоки wattages.


  Што е квалитетот на LED светло?

  Ако ги купите на квалитетот на производот, светлината квалитет е одличен. Боја рендерирање индекс (CRI)  е генерално се користи за мерење на светлината квалитет на скала од 1-100. Повеќето LED диоди имаат CRI рејтинг од најмалку 80, а многу од нив се со номинална вредност 90 и погоре.


  Како зелени диоди?

  LED диоди се многу зелени. За почеток, тие користат многу помалку електрична енергија од многу други осветлување производи. Ова значи дека помалку електрична енергија треба да се произведени за да работат со нив, и резултира со пониски емисии од електрани, особено во областите каде јаглен растенија се заеднички. За разлика од CFLs, тие не содржат жива. Поради нивниот долг живот, тие, исто така, намалување на цврст отпад: Ако замените блескаво сијалица со LED, ќе се спречи педесет 1.000 часа светилки со вжарено од тоа да биде фрлен. Покрај тоа, тие произведуваат многу малку топлина и може да го намали користењето на енергија во врска со клима. Министерството за енергетика на САД се проценува дека се зголеми донесувањето на LED диоди во текот на следните 15 години, исто така, ќе се намали на потребите за струја, од светло за 62 проценти, да се спречи 258 милиони метрички тони на јаглерод диоксид, и се елиминира потребата за 133 нови електрични централи.


  LED диоди може да се користи со нежните?

  Обично, да. Многу LED диоди се посебно наведени како се регулира со потенциометар. Некои затемнување системи работат со LED диоди подобро од другите, па затоа е најдобро да се тестираат еден или два пред целосно ре-lamping простор.


  Треба LED диоди се користи во затворени тела?

  Не, ако тие се целосно затворен. Во цел за LED за да функционираат правилно, тие мора да биде во не-затворен тела на ALLO